Shitet kutia e purove të Fidel Castros për një shumë marramendëse

Një kuti me puro kubaneze e Fidel Castro është shitur në ankand për 26,950 dollarë.

Kutia mban 24 puro Trinidad Fundadores të bëra me dorë dhe mbajnë vulën origjinale.

Castro ia dhuroi kutinë në mars të vitit 2012 filantropes Dr. Eva Haller me nënshkrimin e tij të shkruar në ngjyrë blu që është shumë i dukshëm në sipërfaqen e drurit.

Kutia është shitur së bashku me një fotografi të Catros.

“Castro ma dhuroi mua kutinë e purove. Ai më dha kutinë, sepse ia kërkova me shaka, kur të tjerët po ndeznin një puro,”-tha Halleri në një letër të vitit 2002. “I thashë atij, që nëse e nënshkruan kutinë, do ta shes dhe do të bëj shumë para. Ai mendonte se ishte qesharake.”

Pigs Trinidad hynë në prodhim në 1969 dhe u përdorën gjatë nga qeveria kubane si dhurata për krerët e huaj të shtetit.

“Puro ishte pjesë përbërëse e imazhit të Castro dhe, si i tillë, kjo kuti e nënshkruar është një artikull historik i vërtetë,” tha Bobby Livingston, nënkryetar ekzekutiv i i shtëpisë së ankandit RR Auction.