Header

Shakira do të rikthehet në Spanjë së shpejti, zbulohet arsyeja

Gjyqi në Spanjë kundër këngëtares kolumbiane Shakira, për një mashtrim tatimor të dyshuar prej 14.5 milionë eurosh, është planifikuar të fillojë në nëntor të këtij viti.

Burimet ligjore raportuan të enjten se një gjykatë në qytetin e Barcelonës, ku Shakira jetonte me partnerin e saj të atëhershëm Gerard Pique-n, ka caktuar datën 20 nëntor si datën e gjyqit, të planifikuar për 12 seanca përgjatë nëntorit dhe dhjetorit me rreth 200 dëshmitarë.

Megjithatë, gjykimi mund të shkurtohet nëse artistja, për të cilën prokuroria kërkon tetë vjet e dy muaj burg dhe 23.8 milionë euro gjobë, arrin marrëveshje në minutën e fundit me prokurorinë, Prokurorinë Publike dhe Shtetin.

Arsyeja pse janë caktuar 12 seanca për gjykimin ndaj Isabel Mebarak Shakirës është numri i madh i dëshmitarëve të propozuar nga palët, me 100 dëshmitarë të propozuar nga Prokuroria e Shtetit, rreth 30 nga Prokuroria dhe 60 nga mbrojtja.

Gjyqtari ka propozuar që Shakira, e cila jeton në Miami (Shtetet e Bashkuara të Amerikës), pas ndarjes nga ish-futbollisti, të marrë pjesë vetëm në seancën në të cilën është planifikuar të dëshmojë dhe në ditën e fundit, në të cilën i akuzuari ka të drejtën për të bërë një lutje përfundimtare.

Prokuroria e akuzon atë për krime ndaj organeve tatimore për mashtrim të 14.5 milionë eurove ndërmjet viteve 2012 dhe 2014, kur Shakira pretendon se nuk ka banuar në Spanjë.

You may also like ...