Safiri i dytë më i madh në botë 423 karat

Safiri Logan është Safiri i Dytë më i madh. Zoti John Logan, dhuroi këtë gur Institutit Smithsonian në 1960. Ky është safiri i dytë blu më i madh në botë i njohur deri më tani dhe ka origjinë nga Sri Lanka. Safiri rrethohet përqark tij nga 20 gurë diamanti. Ai ka një peshë sa të një vezë, 423 karat apo 84.6 gr. Aktualisht ky gur i rrallë qëndron në Muzeun Kombëtar të Historisë Natyrore në Uashington, përpkrah varëses me safirë Bismarck, në sallën e safirëve dhe diamandëve.