Header

Sa para fitoi FSHF me Kombëtaren e Shqipërisë nga pjesëmarrja në Euro 2024?

Shqipëria mori vetëm një pikë dhe u eliminua në grupe në Euro 2024.

Humbjet me Italinë (2-1) dhe Spanjën (1-0), i bashkohet barazimi me Kroacinë (2-2), për t’i dhënë fund kampanjës në grupin më të vështirë të mundshëm.

Kombëtarja e Shqipërisë në Euro nuk luante vetëm për pikët dhe ngjyrat e kombit, por edhe për shpërblime të mëdha financiare nga UEFA.

Kështu, FSFH mori 9.25 milionë euro për arritjen e një vendi në Euro 2024.

Fitorja në grupe në këtë Kampionat Evropian vlente 1 milion euro, ndërsa barazimi kap vlerën e gjysmë milioni euro.

Shqipëria barazoi një herë.

Në total, pra, FSHF arkëtoi 500 mijë euro shtesë.

Nëse kësaj i shtojmë edhe shumën e kalimit në grupe, atëherë në arkat e FSHF-së shkuan gjithsej 9 milionë e 750 mijë euro.

You may also like ...