Header

Rrugët e Londrës mbushen me “mini kurora” për kurorëzimin e Mbretit Charles

Workers prepare the Memorial gardens, in central London, on April 18, 2023, ahead of the coronation ceremony of Charles III and his wife, Camilla, as King and Queen of the United Kingdom and Commonwealth Realm nations, on May 6, 2023. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) (Photo by JUSTIN TALLIS/AFP via Getty Images)

Londra dhe rrugët janë mbushur me mini kurora mbretërore, nëpër të cilat çifti mbretëror Charles dhe Camilla do të kalojnë gjatë ceremonisë së tyre zyrtare të kurorëzimit të shtunën më 6 maj.

Punimet përballë Pallatit Buckingham janë në zhvillim e sipër me organizatorët që vrapojnë fjalë për fjalë për të kapur oraret, për të pasur gjithçka perfekte për festimet e kurorëzimit të çiftit mbretëror.

Këto ditë një pjesë e Parkut të Gjelbër mbetet e mbyllur pa e ditur askush se çfarë saktësisht po përgatitet, me zbulimin e bërë pak ditë para kurorëzimit.

Charles do të kurorëzohet mbret me kurorën e Shën Eduardit të shekullit të 17-të, ndërsa Camilla do të kurorëzohet mbretëreshë, siç do të njihet tani e tutje, me kurorën e modifikuar të Mbretëreshës Mari, gruaja e George V.

Kurora e Shën Eduardit është prej 2,2 kg ar të pastër me rubin, ametist, safir, turmalinë me kadife lejla. Është ajo që ka vendosur edhe Mbretëresha Elizabeth në kurorëzimin e saj.

You may also like ...