Header

Rregull i ri në Holandë, nuk do të lejohet më birësimi nga vendet e huaja

Holanda nuk do të lejojë më qytetarët e saj të birësojnë fëmijë nga vende të tjera, tha ministri holandez.

Ministri i Mbrojtjes Ligjore, Franz Wirwind, shtoi se procedurat e nisura do të vazhdojnë.

Në gjysmën e shekullit të kaluar, prindërit holandezë kanë birësuar rreth 40,000 fëmijë nga 80 vende. Praktika ka rënë në vitet e fundit nga vetëm 145 birësime në vitin 2019 në vetëm 70 në 2020 gjatë pandemisë së koronavirusit, sipas të dhënave nga Instituti i pavarur i Rinisë Hollandeze.

Midis shkurtit 2021 dhe nëntorit 2022, qeveria holandeze ka ndaluar tashmë de fakto birësimet nga jashtë.

Këto praktika janë vënë nën kritika pasi më shumë të rritur që u birësuan si fëmijë filluan të hulumtonin rrënjët e tyre dhe shpesh zbuluan se dokumentet e tyre të lindjes ishin falsifikuar ose humbur, ose se birësimi i tyre ishte i paligjshëm.

You may also like ...