Header

Rekord/ Një Ferrari e vitit 1962 shitet për 51.7 milionë dollarë

Generated by pixel @ 2023-11-14T04:21:43.848862

Një Ferrari 250 GTO e kuqe e ndezur e vitit 1962 u shit për 51.7 milionë dollarë të martën, njoftoi Sotheby’s.

New York Times shkruan se kjo makinë “me një histori të famshme” është bërë makina më e shtrenjtë e prodhuesit italian të shitur ndonjëherë në ankand.

Janë vetëm 36 Ferrari 250 GTO, të prodhuara midis 1962 dhe 1964. Pronarët e makinave menjëherë bëhen anëtarë të një klubi ekskluziv që përfshin stilistin Ralph Lauren dhe bateristin e Pink Floyd, Nick Mason, sipas NYT.

Gazeta kujton se “çmimi ishte ende nën pritshmëritë e shtëpisë së ankandeve” në një kohë kur dikur tregu i artikujve të koleksionit filloi ‘të ftohet’ mes pasigurisë gjeopolitike dhe rritjes së normave të interesit.

Ferrari 330 LM/250 GTO i vitit 1962, me një vlerësim të pazbuluar prej 60 milionë dollarësh, u ngrit më parë nga dy ofertues në 47 milionë dollarë përpara shtëpisë së ankandit, por Sotheby’s refuzoi të lëshonte asnjë informacion rreth blerësit.

Check out the most valuable Ferrari ever auctioned - PistonHeads UK

1962 Ferrari sells for $51.7 million, the second most expensive car ever  sold at auction

You may also like ...