Header

Publikohet zyrtarisht tema e Met Gala 2024

Eventi vjetor i Muzeut Metropolitan të Artit të Nju Jorkut 2024 do të ketë temën “Bukuroshet e Fjetura: Rizgjimi i Modës”. Kjo temë është bërë e ditur në mënyrë që të famshmit janë të ftuar të prezantohen në Met Gala të këtij viti.

Eventi i madh i modës do të zhvillohet të hënën e parë të majit 2024, pra në datën 6 të muajit.

Aktiviteti vjetor i bamirësisë për Muzeun Metropolitan të Artit në Nju Jork, i organizuar si çdo vit nga drejtoresha e Vogue, Anna Wintour këtë vit do të ketë temën “Bukuritë e Fjetura: Moda e Rizgjimit”.

Sipas njoftimit për shtyp të organizatës: “Ekspozita e re do të fokusohet në përdorimin e kërkimit, diskutimit dhe teknologjisë për të riprodhuar ndjenjën e ekspozitave kryesore të muzeut. Qëllimi është t’u japim një jetë të re këtyre objekteve historike, përmes rikrijimit dhe për të përcjellë erërat, tingujt, teksturat dhe lëvizjet e rrobave që nuk mund të ndërveprojnë më drejtpërdrejt me trupin”.

Ajo përfundon: “Met Gala do të eksplorojë konceptet e rilindjes dhe rinovimit, duke përdorur natyrën si një metaforë për ekzistencën e modës së kaluar”.

You may also like ...