Header

Pse u deshën 64 vjet për të bërë një film “Barbie”?

Barbie është lodra më e njohur në botë që nga debutimi i saj në 1959, ku më pas është kthyer në një elementet kryesor të kulturës si dhe në një pikë kontakti për ikonat e pop-it.

E megjithatë, Barbie-t i është dashur deri në vitin 2023 për të bërë debutimin e saj në filmin live-action. Më 21 korrik, kukulla do të zbukurojë më në fund ekranin e madh. Ndërkohë që ka pasur një numër filmash dhe serish të animuar Barbie në Nickelodeon dhe shërbimet e transmetimit, Barbie do të jetë filmi i parë live-action me kukullën që luan premierë në kinema.

Barbie është qëllimisht një kukull mbi të cilën vajzat mund të projektojnë ëndrrat dhe dëshirat e tyre. Kjo e bën veçanërisht të vështirë krijimin e një historie specifike për filmin.

Kur CEO i Mattel, Ynon Kreiz mori drejtimin e kompanisë në vitin 2018, ai vendosi se ishte koha të angazhohej për një film Barbie. Filmi do të ishte hyrja e parë në një univers kinematografik në zhvillim të bazuar në lodrat e kompanisë. Në vitin 2018, Robbie nënshkroi për të luajtur dhe producent Barbie, dhe Warner Bros njoftoi se Greta Gerwig dhe Noah Baumbach ishin bashkuar si skenaristë një vit më vonë.

Këtu është historia se si Barbie arriti në ekranin e madh, dhe pse iu desh kaq shumë kohë që ajo të arrinte këtu.

Shfaqja live-action e vitit 2016 nga Amy Schumernw Comedy Central, nuk u miratua pasi ajo tallte burrat  të cilët nuk e shikonin atë si “tërheqëse sa duhet” dhe kompanitë që shfrytëzonin gratë për t’u shitur atyre produkte.

Ishte e vështirë të imagjinohej që Mattel, një kompani që kishte shpenzuar miliona për të ruajtur një imazh të përlyer për kukullën e saj,  t’i nënshtrohej humorit të Schumer. Mattel donte që Barbie të frymëzonte. Çdo paraqitje komike në mënyrë të pashmangshme do ta rrëzonte imazhin e kukullës .

You may also like ...