Header

Protezat e Winston Churchill së shpejti në ankand!

Churchill, kryeministri i Britanisë gjatë Luftës së Dytë Botërore, kishte disa grupe protezash të sipërme që ishin ndërtuar posaçërisht për të ruajtur buzën e tij natyrale dhe ishin montuar në ar, sipas kompanisë Cotswold Auction, e cila do të mbajë shitjen në Cheltenham më 6 shkurt

Dhëmbët e vendosur nga ish-kryeministri britanik Winston Churchill gjatë fjalimit të tij “Ne do të luftojmë në plazhe” do të shiten në ankand nga 5 000 deri në 8 000 paund.

Drejtoresha e shtëpisë së ankandeve Cotsëold, Liz Poole, tha se protezat e Churchillit do të jenë ndër artikujt më të pazakontë që shtëpia ka shitur ndonjëherë.

Bashkë me protezat do të shitet edhe mikrofoni që Churchill përdori për të shpallur fundin e Luftës së Dytë Botërore. Winston Churchill ndërroi jetë më 24 janar 1965.

Brenda pak ditësh godina historike do të mirëpresë klientët e parë të hotelit ultraluksoz “Raffles London at The OËO”. Hoteli ka 120 dhoma dhe suita, një sallë me 600 persona dhe Spa-n e parë Guerlain në Londër. Dhomat e saj luksoze kushtojnë 1100 paund për një natë.

Winston Churchill's wartime false teeth are up for sale | CTV News

You may also like ...