Header

Princi Harry është duke pritur me ankth një vendim të rëndësishëm

Kjo javë shënon një moment të rëndësishëm në kalendarin e Princit Harry, pasi ai do të dëgjojë rezultatin e pretendimit të tij të sinjalizuesit kundër botuesit të gazetës, Mirror Group Newspapers (MGN), në një vendim të Gjykatës së Lartë.

Gjyqtari Fancourt, gjyqtari që mbikëqyri gjykimin e kërkesave në fillim të këtij viti, pritet të japë vendimin e tij të premten.

Princi Harry paditi MGN për dëmshpërblim, duke pretenduar se gazetarët në titujt e saj, duke përfshirë Daily dhe Sunday Mirror dhe Sunday People, ishin të lidhur me metoda të tilla si hakimi i telefonit, marrja e informacionit me mashtrim dhe përdorimi i hetuesve privatë për aktivitete të paligjshme.

Njerëz të tjerë të famshëm që bënë pretendime të ngjashme në seancën gjyqësore këtë vit përfshinin aktoren Nikki Sanderson, yllin e Coronation Street Michael Le Vell dhe ish-gruaja e komedianit Paul Whitehouse, Fiona Wightman. Akuzat mbulojnë një periudhë nga 1991 deri në të paktën 2011, gjykata dëgjoi.

Gjyqi i profilit të lartë zgjati shtatë javë dhe përfundoi në qershor. Harry fluturoi nga SHBA për të kaluar tetë orë në pyetje gjatë dy ditëve. Dëshmitë u dëgjuan gjithashtu nga dhjetëra dëshmitarë, duke përfshirë ish gazetarë, redaktorë, hetues privatë dhe drejtues të MGN. Dëshmitarë të tjerë, si familja, miqtë dhe kolegët e atyre që ndjekin çështjet kundër botuesit, dhanë deklarata me shkrim.

MGN i ka kundërshtuar kryesisht akuzat, megjithëse ka pranuar një sasi të vogël aktiviteti të paligjshëm në lidhje me aferën e Princit Harry. Botuesi i kërkoi falje Dukës dhe pranoi se ata do të kishin të drejtë për disa dëme.

You may also like ...