Header

Prezantuesja e krijuar nga inteligjenca artificiale nis karrierën në televizion

Ajo quhet Alba Renai dhe është prezantuesja e re e një pjese të programit televiziv spanjoll Survivientes, versioni spanjoll i “Ishullit të njerëzve të famshëm”. Reality show do të transmetohet në TeleCinco, një televizion i menaxhuar nga Mediaset España.

Prezantuesja është krijuar nga Inteligjenca Artificiale. Edhe zëri i saj nëpër video duket i modeluar nga softueri. Zëri nuk përputhet me lëvizjet e gojës dhe fytyra e Albës është më ndryshe se në foto. Reagimi i përdoruesve nuk është shumë i ngrohtë. Ndër komentet më të shpeshta janë ata që pyesin se pse produksioni nuk zgjodhi të fokusohej tek një prezantuese e vërtetë.

Alba Renai ka mbi 5400 ndjekës në Instagram dhe u prezantua në Instagram vjeshtën e 2023 me disa fotografi jo shumë realiste dhe, për rrjedhojë, lehtësisht të dallueshme, megjithëse cilësia e imazheve të krijuara nga AI është përmirësuar shumë kohët e fundit.

Në profilin e saj në Instagram thuhet se jeton në Madrid dhe profili i saj përmban foto nga ngjarjet sportive e deri te ngjarjet sociale, gjithashtu nuk mungojnë postimet e sponsorizuara për të promovuar produkte të ndryshme.

Pas këtij imazhi virtual është kompania BE A LION, një degë e Mediaset España, pronare e Telecinco. Reality show transmetohet çdo javë me prezantuesen e krijuar nga AI.

Alba Renai, una influencer virtual creada por la IA se suma a la cobertura digital de 'Supervivientes'

Alba Renai, así es la impactante y polémica nueva presentadora de ' Supervivientes' creada por IA

 

You may also like ...