Header

Pink do të dhurojë 2000 libra ‘të ndaluar’ në koncertet e saj

Pink do t’u dhurojë fansave 2000 kopje falas të librave që janë ‘ndaluar’ nga disa shkolla në Florida në koncertet e saj në Miami këtë javë. Ylli ka shprehur kundërshtimin e saj ndaj censurës së librave me përmbajtje seksuale ose tema të seksualitetit dhe identitetit.

“Është konfuze, është indinjuese, është censurë”, tha ajo. Autoritetet e Floridës thonë se duan të kufizojnë materialet e papërshtatshme dhe të dëmshme, por nuk po i ndalojnë librat.

Ajo pretendon se Florida ka ndaluar më shumë libra se çdo shtet tjetër amerikan, duke përbërë më shumë se 40% të të gjithë shembujve të dokumentuar. “Librat më kanë dhënë gëzim të veçantë që kur isha fëmijë, dhe kjo është arsyeja pse nuk jam i gatshëm të shikoj derisa librat janë të ndaluar në shkolla”, tha Pink .

Gati gjysma e rretheve shkollore në Florida kanë pasur “raste të ndalimit të librave”, sipas Pen America. Në të gjithë SHBA, heqja e teksteve shkollore është rritur me një të tretën vitin e kaluar. Departamenti i Arsimit në Florida tha se “nuk po i ndalon librat”, ndërsa guvernatori Ron DeSandis e quajti idenë e ndalimit “një farsë”. Ai ka thënë se dëshiron një sistem arsimor që është “pa seksualitet dhe përmbajtje të dëmshme që nuk janë të përshtatshme për mosha të caktuara“.

You may also like ...