Header

Pasuri të pabesueshme, njihuni me 10 familjet mbretërore më të pasura në botë

Fuqia dhe prosperiteti financiar i shumë familjeve mbretërore lidhet drejtpërdrejt me pasurinë që ata kanë grumbulluar nga aktivitete të ndryshme. Nga nafta dhe gazi te investimi bankar dhe pasuritë e paluajtshme, këto janë disa nga burimet e të ardhurave që shtojnë pasuritë mbretërore.

Sipas therichest, këto janë 10 familjet mbretërore më të pasura në botë.

10. Dinastia e Lihtenshtajnit (7.6 miliardë dollarë) Familja mbretërore e Lihtenshtajnit ka nxjerrë të ardhura të konsiderueshme nga pronat financiare, kryesisht në banka dhe investime. Stabiliteti në qeveri dhe menaxhimi i shkëlqyer financiar kanë kontribuar në pasurinë e familjes , duke rritur prosperitetin ekonomik të principatës në zemër të Evropës.

9. Dinastia Alawi, Marok (8.2 miliardë dollarë) Shtëpia e Alaoui në Marok ka një pasuri totale prej 8.2 miliardë dollarësh. Pavarësisht pozitës së tyre të ulët financiare në krahasim me familjet e tjera mbretërore, ata kanë investuar në sektorë të ndryshëm, duke mbështetur zhvillimin ekonomik të Marokut.

8. Familja Al Maktoum, Dubai (18 miliardë dollarë) Familja mbretërore e Dubait ka ndërtuar pasuri të panumërta përmes investimeve në pasuri të paluajtshme, turizëm, tregti dhe aktivitete të tjera biznesi.

7. Familja Mbretërore Britanike (28 miliardë) Shtëpia e Windsor ka një pasuri të vlerësuar prej 28 miliardë dollarësh, me shumë burime të ardhurash si Granti Sovran dhe pronat historike që kontribuojnë në mirëqenien e tyre financiare.

6. House Of Bolkiah, Brunei (30 miliardë dollarë) Shtëpia Bolkiah thuhet se ka rreth 30 miliardë dollarë nën menaxhim në Brunei. Pasuria e familjes mbretërore është e lidhur me naftën dhe gazin natyror.

5. Dinastia Chakri, Tajlandë (70 miliardë) Pozicioni financiar i kësaj dinastie bazohet në asete, të cilat janë pjesë e historisë dhe kulturës tajlandeze.

4. Shtëpia e Nahyanit, Abu Dhabi (150 miliardë) Stabiliteti financiar i familjes mbretërore vjen nga prosperiteti i shteteve të Gjirit, veçanërisht Abu Dhabi, ku ka shumë burime nafte.

3. Shtëpia e Thani, Katar (335 miliardë) Shtëpia mbretërore e Katarit e Thani ka një pasuri kumulative të parashikuar prej 335 miliardë dollarësh, kryesisht falë depozitave të saj të mëdha të gazit natyror.

2. House Of Sabah, Kuvajt (360 miliardë) Sundimtarët e Kuvajtit, Shtëpia e Sabahut, kanë një pasuri prej 360 miliardë dollarësh , që varet nga prosperiteti i naftës së vendit.

1. Shtëpia e Saudit, Arabia Saudite (1.4 trilion dollarë) Shtëpia e Saudit sundon Arabinë Saudite dhe ka një vlerë rreth 1.4 trilion dollarë, kryesisht nga prodhimi i naftës në vend. Familja kontrollon një nga rezervat më të mëdha të provuara të naftës në botë, duke e bërë pasurinë e saj të lidhur kryesisht me industrinë globale të energjisë. Me pasurinë e tyre, ata financojnë programe ambicioze zhvillimi, hyjnë në sektorë të ndryshëm investimesh dhe luajnë një rol të rëndësishëm rajonal në ruajtjen e stabilitetit.

Burimet e pasurisë dhe ndikimi i këtyre familjeve mbretërore shkojnë përtej thjesht menaxhimit të burimeve të naftës. Investimet e tyre në shumë sektorë të ekonomisë, nga financat tek turizmi, si dhe roli i tyre në formësimin e vendimeve politike, pasqyrojnë një pamje të plotë të ndikimit të tyre ekonomik dhe social.

You may also like ...