Header

Pas anglishtes, shqipja gjuha e huaj më e folur në Zvicër

Së fundmi, janë publikuar statistikat e fundit për gjuhët e huaja të folura në Zvicër.

Sipas një sondazhi të ri të Entit Federal të Statistikave, në shifra absolute për herë të parë gjuha shqipe është me folura në Zvicër, pas gjuhës angleze.

Për vite të tëra, portugalishtja ishte gjuha e huaj më e folur në Zvicër pas anglishtes, shkruan Indeksonline.

Shqipja flitet veçanërisht gjerësisht në Cyrih, Winterthur, Bazel dhe St. Gallen.

Në vendin e tretë ndër gjuhët e huaja më të folura në mbarë vendin është gjuha portugeze, e ndjekur nga spanjishtja dhe serbishtja.

You may also like ...