Header

Njihuni me vendin më pak të vizituar në botë

Aerial of the island of Tuvalu

Në faqen e Rishikimit të Popullsisë Botërore, u publikua një listë e vendeve më pak të vizituara në botë dhe kryeson vendi ishullor, Tuvalu.

Kur bëhet fjalë për destinacione që janë më pak të njohura, ka shumë arsye të mundshme pse një vend mund të jetë më pak i popullarizuar se një tjetër.

Për shembull, shumë vende ishullore në Paqësor janë jashtëzakonisht të largëta, gjë që mund t’i bëjë ato mjaft të shtrenjta dhe kërkuese për shkak të kohës që duhet për të arritur atje.

Vende të tjera mund të jenë të afërta, por edhe tepër të shtrenjta ose nuk kanë atraksione tërheqëse. Disa mund të kenë oferta turistike të pazhvilluara, gjë që mund t’i bëjë vizitat sfiduese logjistike.

Disa janë thjesht shumë të vogla për të akomoduar një numër të madh turistësh. Sipas Organizatës Botërore të Turizmit të Kombeve të Bashkuara, kombi i largët ishullor i Paqësorit, Tuvalu, është vendi më pak i vizituar në botë.

Ky komb i vogël ishull me vetëm 12,000 banorë priti vetëm rreth 3,700 vizitorë në 2019. Megjithatë, turizmi po rritet në Tuvalu, i cili kishte vetëm 1,100 vizitorë në 2012.

Turizmi në Tuvalu është i përqendruar kryesisht në detin blu kristal dhe plazhet me palma. Zhytja është një atraksion veçanërisht popullor falë një zone të mbrojtur prej 33 kilometrash katrorë plot me shkëmbinj nënujorë koralorë, laguna dhe habitate të kafshëve.

You may also like ...