Një shqiptare mes 10 grave më të shquara të Skocisë në 2017

Në mesin e “10 Grave të Shquara të Skocisë” për vitin 2017 është edhe aktivistja e njohur Remzije Sherifi, një shqiptare nga Kosova.

Remzije Sherifi është nga Gjilani dhe ka shkuar në Skoci në vitin 1999, kur u evakuua nga një kamp në Maqedoni. Deri në vitin 1992, kur u përjashtua nga puna, Remzija ka punuar si gazetare dhe producente në radio.

Në Skoci ajo ka pasur sukses duke e udhëhequr shoqatën “Maryhill Integration Network”, që merret me zbatimin e programeve që kanë të bëjnë me shëndetin, arsimin, artin dhe vallëzimin e që kanë për qëllim afrimin e komuniteteve.

Në mesin e grave të zgjedhura për këtë vit është Myrtle Simpson, eksploruese e Arktikut; baronesha dhe profesoresha e kriminalistikes Sue Black, e cila në 1999 ka drejtuar ekipin e mjekëve të kriminalistikës që kanë bërë identifikimin e viktimave në konfliktin në Kosovë, kritikja e teatrit, Joyce McMillan dhe këngëtarja Horse McDonald.