Header

Një rrugë në Kaliforni do të ketë emrin e legjendës së ndjerë të hip-hopit Tupac Shakur

Legjenda e ndjerë e hip-hopit Tupac Shakur do të ketë një rrugë në Oakland që do të riemërohet pas tij, pas një ‘votimi unanim nga këshilli i qytetit’ të martën.

Reperi, i cili u shpërngul për herë të parë në Bay Area si adoleshent, bëri ‘shpërthimin’ e tij të parë në 1991 si anëtar i grupit “Digital Underground” dhe e vlerësoi kohën e tij në Marin City si ‘vendin ku ai mori lojën e tij’, sipas legjislacionit.

“Një shtrirje e bulevardit MacArthur pranë Liqenit Merritt ku Shakur ka jetuar dikur do të mbajë emrin e tij ekzistues, por gjithashtu do të marrë emrin shtesë, nderi të Tupac Shakur Way”, sipas botimit, shkruan DailyMail.

Fondacioni Tupac Shakur do të mbulojë kostot për “pllakat dhe shenjat përkujtimore që sinjalizojnë ndryshimin”.

Ai u zgjodh për t’u “kujtuar njerëzve” për “kontributet e tij në Oakland dhe për të festuar artin dhe kulturën si një katalizator për ndryshimet shoqërore”.

Me kalimin e viteve, qyteti i ka bërë homazhe edhe ikonave të tjera me emra rrugësh për producentin e albumit Too Short dhe bashkëthemeluesin e Black Panther, Huey P. Newton.

Jeta dhe karriera e legjendës Tupac Shakur është bërë zyrtarisht një dokumentar. FX ka publikuar videon zyrtare të filmit, i cili titullohet “Dear Mama”.

Dokumentari ka marrë emrin nga kënga me të njëjtin titull të reperit legjendar. Në fakt, ky dokumentar eksploron edhe marrëdhënien e 2Pac me nënën e tij, ku siç dihet kaloi disa vështirësi si për të mbetur shtatzënë ashtu edhe për ta rritur.

Tupac vdiq nga plagët me armë zjarri që pësoi në një të shtëna me makinë në Las Vegas në vitin 1996, në moshën 25-vjeçare. Ai u ‘qëllua katër herë në gjoks’ nga një ‘i armatosur i panjohur me një Cadillac të bardhë’, sipas Britannica.

Në përpjekje për të shpëtuar jetën e tij, ai u vu në mbështetje jete dhe u vu në gjendje kome të induktuar.

Gati 30 vjet më vonë, çështja e vrasjes së tij mbetet e pazgjidhur.

 

You may also like ...