Header

Një nga botimet e para të Harry Potter shitet për vlerën marramendëse

Një nga 500 kopjet e para të librit nga “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” i Rowling, i botuar në vitin 1997, u shit për 45,000 £ në Edinburg, ku ishte shkruar pjesa më e madhe e librit.

Romani, i cili parashikohej të kapte midis 40,000 dhe 60,000 £, përfundoi duke u shitur për 45,201 £ në shtëpinë e ankandit Lyon & Turnbull pavarësisht gabimeve në kopertinën e pasme dhe në faqën 53.

Kopja u ble nga pronari i mëparshëm 20 vjet më parë në Londër dhe ankandët e përshkruajnë atë si një “shembull të shkëlqyer të punës”. Në fillim u shtypën vetëm një numër i vogël kopjesh, sepse botuesit nuk ishin të sigurt nëse libri do të ishte popullor.

Saga Harry Potter, e cila përfshin shtatë libra të përshtatur më vonë në filma, është bërë një nga më të dashurat në botë. Seriali televiziv “Harry Potter” po ecën përpara, me Warner Bros. Discovery tani synon të sjellë në vitin 2026 premierën e tij zyrtare. Data u njoftua nga CEO David Zaslav në një event të kompanisë.

You may also like ...