Header

Nga data e zgjedhur tek emri i vërtetë, fakte që s’i keni ditur për festën e Halloween

Më 31 tetor, e gjithë bota feston Halloween-in. Shikoni më poshtë disa fakte lidhje me festën e Halloween-it.

-Sipas fjalorit anglez Oksford, Halloween duhet të shkruhet “Hallow-e’en”, dhe emri i vërtetë është “All-Hallow-even”.

-Është zgjedhur data 31 tetor për t’u fetuar, sepse është data e fundit e vitit në kalendarin e vjetër keltik, në të cilin viti niste me 1 nëntor.

-Halloween e kishte origjinën nga festivali kelt, në Samhanin, që shënonte të korrat e fundit të vitit.

-Kostumet e frikshme të Halloween visheshin për të frikësuar shpirtrat e të vdekurve.

-Magjistari Harry Houdini vdiq në ditën e Halloweenit, në vitin 1962.

-Gdhendja e kungujve u prezantua për herë të parë nga emigrantët irlandezë në SHBA. Në Europë, në atë kohë përdorej rrepa për Halloween.

-Mussolini u bë kryeministër i Italisë për Halloween, në vitin 1922.

-Në SHBA, rreth 7 miliardë dollarë në vit, shpenzohen për festimet e Halloween.

You may also like ...