Header

Ndryshimi i orës, ja 3 këshilla për ta përballuar sa më mirë

Të dielën e 31 marsit 2024, shumica e njerëzve fikën orët e alarmit të indinjuar për një orë gjumë të humbur, për orën 3:00 të mëngjesit që u kthye në orën 04:00.

Në një artikull në lidhje me kalimin e këtij viti në kohën e diellit, Shoqata Amerikane e Zemrës ndan tre këshilla të thjeshta për të përgatitur më mirë trupin:

1. Filloni tani duke dalë jashtë dhe duke marrë sa më shumë dritë natyrale çdo ditë. Kjo mund t’ju ndihmojë të rregulloni ritmin e trupit tuaj për ndryshimin që po vjen.

2. Filloni të relaksoheni më herët në mbrëmje. Ndërsa nuk është e mundur të kompensoni gjumin e humbur, të gjeni veten të çlodhur nga ndryshimi i orës mund të ndihmojë.

3. Mos e kompensoni me kafeinë shtesë. Ju mund të mendoni se një ose dy kafe shtesë mund të ndihmojnë me ndjenjën e “mbytjes” në mesditë, por shumë kafeinë nuk është e mirë për shëndetin e zemrës.

You may also like ...