Header

Ndodh edhe kjo, 34-vjeçarja martohet me veten

E veshur me një fustan ngjyrë trëndafili, 34-vjeçarja lexoi zotimet e saj e vetme para një pasqyre në oborrin e shtëpisë së saj. Ajo e kishte pranuar propozimin e saj dhe i dha vetes një unazë. Në vend të bashkëshortit, e priste një tortë prej kadifeje të kuqe, pranë një shishe shampanje.

Rist i tha vetes “Pranoj” dhe u angazhua ta donte veten për mirë ose për keq.

“Betohem se kurrë nuk do të vendosem ose do ta braktis veten në një partneritet romantik më kurrë”, tha ajo në reflektimin e saj në pasqyrë. “Betohem të nderoj thirrjen time dhe ta jetoj jetën si një vepër arti.”

Rist nuk kishte një zyrtar apo të ftuar në dasmën e saj të pavarur.

Muaj përpara ngjarjes, të cilën ajo e quan një “ceremoni e angazhimit të shpirtit”, ajo ishte ndarë nga babai i djalit të saj pas nëntë vitesh së bashku. Ajo kishte filluar të punonte për shërimin e vetvetes së saj të brendshme, kishte marrë një betim beqarie dhe ishte regjistruar për terapi.

Dhe atë pasdite në nëntor 2021, në shtëpinë e saj në Ozark, Misuri, ajo e përfundoi udhëtimin e saj të dashurisë për veten me një deklaratë vetëvlerësimi.

“E kuptova që në dashuri dhe në marrëdhëniet me njerëzit e tjerë, nuk po shfaqesha plotësisht dhe nuk po e doja veten gjatë këtij procesi, gjë që e bëri vërtetë të vështirë marrjen e dashurisë nga të tjerët”, tha ajo.

Si pjesë e zbulimit të vetvetes, ajo vendosi t’i përkushtohej vetes.

“Mendova, Pse nuk i blej vetes një unazë? Pse nuk e dua veten plotësisht gjatë kësaj kohe dhe të bëj një ceremoni të vogël?’ Ndihesha fuqizuese të ulesha para pasqyrës dhe të ndjeja se më dua të gjithë mua dhe plagët e mia dhe gjithçka që më bën të ndihem i padashur”, tha ajo.

Sologamy: Why these women married themselves | CNN

Brittany Rist shkroi betimet e saj për ceremoninë e saj të vetë-martesës.

You may also like ...