Ndahet nga jeta Super Mario…ai i vërteti

Mario Segale, burri sipas të cilit mori emrin heroi i lojës “Super Mario” ka vdekur në moshën 84-vjeçare, njofton BBC. Segale ishte një italo-amerikan, një ndërtues e konstruktor i suksesshëm pronash në Washington. Në vitet 1980, ai dhe me qira një depo për kompaninë japoneze “Nintendo” në Amerikës, që vendosi ta quajë yllin e lojës së saj si ai. Aventura e fundit e hidraulikut “Super Mario Odyssey” është aktualisht loja më e shitur e “Nintendo” dhe ka shitur më shumë se 12 milionë kopje.