Header

Ministrave francezë u ndalohet përdorimi i WhatsApp

Ministrat francezë janë urdhëruar të heqin dorë nga WhatsApp për një alternativë vendase.

Kryeministrja Élisabeth Borne u ka thënë ministrave dhe zyrtarëve të lartë të kalojnë te Olvid, për të cilin zyra e zonjës Borne pretendoi se ishte më e sigurt se aplikacionet e njohura të mesazheve si WhatsApp dhe Signal.

Zyrtarëve të qeverisë u është thënë të zëvendësojnë shërbime të tjera të mesazheve të çastit për të forcuar sigurinë e shkëmbimeve, shkruajnë mediat e huaja.

Aplikacionet kryesore të mesazheve të çastit të konsumatorëve po luajnë një rol gjithnjë e më të rëndësishëm në komunikimet tona të përditshme.

Megjithatë, këto mjete dixhitale nuk janë pa të meta sigurie, dhe kështu nuk mund të garantojnë sigurinë e bisedave dhe informacionit të ndarë nëpërmjet tyre.

You may also like ...