Header

Makina e së ardhmes? Mercedes-Benz zbulon një koncept të jashtëzakonshëm!

Mercedes-Benz Vision One-Eleven: progressive interpretation of a 70s brand icon

Më shumë se 50 vjet që kur Mercedes-Benz debutoi automobilin C111 me ngjyrë portokalli të ndezur, kompania ka tërhequr perdet në një rindezje mahnitëse.

E quajtur “One-Eleven”, supermakina tërësisht elektrike për dy persona duket si një lloj brumbulli ekzotik falë bojës së saj mahnitëse në ngjyrë portokalli dhe të zezë në pjesën e jashtme.

Brenda One-Eleven është një ambient i brendshëm ‘lounge’ i frymëzuar nga fantasia shkencore me dy sedilje argjendi të stilit F1 dhe një timon drejtkëndor, së bashku me një pult me pixel, një çati qiellore dhe hapësirë të bollshme ruajtjeje.

One-Eleven është një riinterpretim i C111, mjeti eksperimental i viteve 1960 dhe 1970, dhe madje është përshtatur për të punuar me një kufje realiteti të shtuar (AR) për të sjellë në jetë elementët e navigimit të pultit.

Kompania gjermane e automobilave thotë se makina koncept ‘shfaq një përzierje të qetë të linjave muskulore dhe kthesave elegante’ dhe është ‘më shumë e ngjashme me një vepër arti skulpturore’ me ‘dizajnin e saj ikonik, minimalist dhe sipërfaqe të lëmuar’.

You may also like ...