Header

Lista e plotë e fituesve të Oscars 2020

FILMI MË I MIRË
“Parasite”

AKTORJA MË E MIRË NË NJË ROL MBËSHTETËS
Laura Dern, “Marriage Story”

AKTORI MË I MIRË NË NJË ROL MBËSHTETËS
Brad Pitt, “Once Upon a Time…in Hollywood”

FILMI MË I MIRË NDËRKOMBËTAR

South Korea, “Parasite”

DOKUMENTARI MË I MIRË ME METRAZH TË SHKURTËR
“Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)”

DOKUMENTARI MË I MIRË ME METRAZH TË GJATË
“American Factory” – FITUES

KËNGA MË E MIRË ORIGJINALE
“(I’m Gonna) Love Me Again,” “Rocketman” – FITUES

FILMI MË I MIRË I ANIMUAR
“Toy Story 4”

SKENARI MË I MIRË I PËRSHTATUR
“Jojo Rabbit” – FITUES

SKENARI MË I MIRË ORIGJINAL
“Parasite”

AKTORI MË I MIRË NË ROL PROTAGONIST
Joaquin Phoenix, “Joker” – FITUES

AKTORJA MË E MIRË NË ROL PROTAGONIST
Renée Zellweger, “Judy”

REGJISORI MË I MIRË
Bong Joon-ho, “Parasite”

SKENOGRAFIA MË E MIRË

“Once Upon a Time…in Hollywood”

FOTOGRAFIA MË E MIRË
“1917”

KOSTUMOGRAFIA MË E MIRË
“Little Women”

MONTAZHI MË I MIRË I ZËRIT
“Ford v Ferrari”

MIKSIMI MË I MIRË I ZËRIT
“1917”

FILMI MË I MIRË I ANIMUAR ME METRAZH TË SHKURTËR
“Hair Love”

FILMI MË I MIRË ME METRAZH TË SHKURTËR
“The Neighbors’ Window”

KOLONA ZANORE MË E MIRË
“Joker,” Hildur Guðnadóttir

EFEKTET VIZUALE MË TË MIRA
“1917”

MONTAZHI MË I MIRË
“Ford v Ferrari”

GRIMI DHE FLOKËT
“Bombshell”

You may also like ...