Header

Ky është shteti me jetëgjatësinë më të lartë të njerëzve

Për dekadën e fundit, Japonia është renditur në mënyrë të njëpasnjëshme ndër vendet e para me jetëgjatësinë më të gjatë në botë.

Sipas disa statistikave, japonezët mesatarisht jetojnë mbi 80 vjet pavarësisht nga gjinia, gjë që është rreth 10 vjet më shumë se jetëgjatësia mesatare globale.

Në vitin 2019, kishte 2.31 milionë japonezë mbi moshën 90 vjeçare, me mbi 71,000 prej tyre mbi 100 vjeç!

Por si qëndrojnë të shëndetshëm japonezët dhe të jetojnë një jetë kaq të gjatë? A ka ndonjë sekret të fshehur pas jetëgjatësisë së Japonisë?

Këto janë pesë sekretet që i ndihmojnë japonezët të qëndrojnë të shëndetshëm!

1. Dieta e shëndetshme

2. Pirja e çajit!

3. Porcione më të vogla të ushqimit

4. Më pak Fast Food

5. Udhëtimi me transport publik në vend të makinës

You may also like ...