Header

Kush do të jenë trashëgimtarët e 250 milionë dollarëve të Tina Turner?

Bota u trondit të mërkurën kur zëdhënësi i Tina Turner, Peter Lindbergh njoftoi vdekjen e saj në llogarinë e tij në Instagram. Turner pati një sërë problemesh shëndetësore gjatë viteve të fundit.

Testamenti i Turner nuk është bërë ende publik, ndaj nuk dihet saktësisht se kush do ta trashëgojë pasurinë e saj. Turner ka shitur mbi 200 milionë disqe në mbarë botën, duke e bërë atë një nga artistet muzikore më të dëgjuar të të gjitha kohërave.

Ajo ka fituar 12 çmime Grammy, duke përfshirë tetë çmime konkurruese, tre çmime Grammy Hall of Fame dhe një çmim Grammy Lifetime Achievement.Turner zotëronte një numër pronash në mbarë botën. Pronat e saj më të shquara ishin një pronë prej 16 hektarësh në Zyrih, Zvicër, dhe një pronë prej 5 hektarësh në Küsnacht, Zvicër. Ajo gjithashtu zotëronte një shtëpi në Los Angeles, Kaliforni dhe një shtëpi në Monte Carlo. Ajo la pas një vlerë neto prej 250 milionë dollarësh.

Ka të ngjarë që bashkëshorti i saj, Erwin Bach, të jetë një përfitues i madh. Çifti ishte së bashku për më shumë se 30 vjet dhe u martuan në vitin 2013. Kujtojmë se i kanë vdekur dy djemtë. Njëri prej tyre në vitin 2018, Craig Raimond, i cili kreu vetëvrasje në moshën 59-vjeçare. Tjetri në vitin 2022, Ronnie Renelle Turner, vdiq nga kanceri. Prandaj Tina ka zgjedhur t’ua lërë pasurinë dy fëmijëve të tjerë të birësuar dhe Bach.

You may also like ...