Kosova, Moment historik , nënshkruan MSA-në me Bashkimin Evropian

Kosva me ne fund ka firmosur Marrëveshjes e Stabilizim Asocimit mes saj dhe bashkimit Europian, në Strasburg, ku kane qene te pranishem Përfaqësuesja e Lartë Mogherini dhe Komisioneri Hahn për palën europiane dhe kryeministri Mustafa e ministri Çollaku për palën kosovare. MSA shënon mardhënien e parë kontraktore dhe mjetin e parë formal të dialogut politik mes Prishtinës e Brukselit. Në aspektin teknik, ajo do të jetë e ngjashme me marrëveshjet e vendeve të tjera. Zbatimi i saj pritet t’i sjellë Kosovës prosperitet ekonomik, siguri ligjore, stabilitet politik, e një qeverisje llogaridhënese për qytetarët.