Irdi Lushi shpallet “Sommelieri më i mirë Shqiptar”

Janë shpallur sot fituesit e Konkursit “Sommelieri më i Mirë Shqiptar për Vitin 2019”.
Irdi Lushi është shpallur fitues i këtij konkursi me interes të veçantë duke rrëmbyer trofeun e madh mes 15 konkurentëve garues. Në vend të dytë me “Çmimin e Bronxtë ” është vlerësuar Klejdi Xheko dhe në vend të tretë me “Çmimin e Argjendtë” është vlerësuar Enkeda Haxhiu.
15 konkurentët janë ndeshur gjatë kësaj kohe me disa teste teorike e praktike derisa kanë ardhur në 2 ditët finale me 6 dhe 7 Nëntor kur është mbajtur edhe ceremonia e cila ka shpallur tre fituesit.
Sommelieria Shqiptare vendosi të zhvilloi këtë event të parashikuar kohë më parë dhe duke marrë shkas nga situata e rëndë pas tërmetit të fuqishëm që goditi Shqipërinë me 26 Nëntor ka vendosur që një pjesë të fondeve të mbledhura të shkojnë për të ndihmuar të pastrehët.