iPhone, jeni gati për 4 modelet e reja?

Sipas zërave që qarkullojnë javët e fundit duket se kolosi i Tim Cook do të prezantojë gjatë vitit katër pajisje të reja.

Një zgjerim i mëtejshëm i gamës gati të mbulojë të gjitha segmentet e tregut, duke mbetur sërish në çmime mjaft të lartë. Ndërsa çmimi i ulët në shtëpinë Apple është gjithmonë relative.

Sipas zërave dy prej modeleve do të jenë ekonomikë, ndërsa dy të tjerët do të përditësojnë iPhone X. Nisim nga të parët: në thelb do të kenë të njëjtin dizajn me X, por pa disa karakteristika. Në veçanti duhet të jenë pasardhës të iPhone SE, me ekran pa korniza prej 5 polsh por pa një trup xhami, pra pa ushqyes wireless, apo dhe fotokamera e pasme e dyfishtë. Do të kushtojë rreth 600 euro.

Pak më shtrenjtë do të jetë iPhone X low cost, 700-800 euro, që në thelb është i njëjtë me aktualin por me ekran LCD prej 6.1 polsh dhe jo Oled, dhe sërish pa fotokamera të dyfishtë .

Sipas shumë analistëve, iPhone X duhet të mbyllë ciklin e vetë dhe pajisjet e reja, siç ka ndodhur dhe me iPad, mund të kenë emra të thjeshtë të iPhone apo çfarëdo gjëje. Pra përveç dy modeleve derivatë të X, ka dhe dy modele të tjera.

Do të kenë ekran Oled me përmasa respektivisht 5.8 dhe 6.5 polsh, por do të ketë një përdorshmëri të njëjtë me atë të serisë 8, falë hapësirës së fituar me heqjen e kornizave. Pa dyshim që do të rriten procesori dhe pjesa fotografike.