Header

Influencuesit francezë mund të përfundojnë në burg nëse e bëjnë këtë gjë

Ligjvënësit francezë kanë miratuar një ligj që synon të mbrojë konsumatorët nga lojërat e fatit dhe kozmetika, të cilat shpesh përdorin shërbimet e ndikuesve të mediave sociale për të promovuar produktet e tyre. Influencuesit mund të përballen me dy vjet burg ose gjoba deri në 300,000 euro nëse thyejnë rregullat e reja.

Legjislacioni u miratua zyrtarisht nga parlamenti francez të enjten e kaluar dhe ka për synim të mbrojë konsumatorët nga praktikat mashtruese në internet dhe të ruajnë statusin e ndikuesve si persona juridikë. Po kështu, syri vigjilent i qeverisë do të vëzhgojë nëse ndikuesit reklamojnë produkte të duhanit.

Ligji ndalon gjithashtu edhe promovimin e praktikave mjekësore, si kirurgjia estetike dhe promovimi i pajisjeve mjekësore të dyshimta.

You may also like ...