Igli Zarka, aktori i suksesshëm që u bë regjisor i madh

“London Prestige Magazine” ka shkruar për aktorin shqiptar Igli Zarka (@igli_z). Pas disa viteve të suksesshme si në ekran dhe në skenë, aktori i mirënjohur Igli Zarka vendosi të marrë kreativitetin e tij në anën tjetër të kamerës – drejtimin. Zarka bëri një emër për veten duke portretizuar role bindëse, në një mënyrë kaq të fuqishme, duke krijuar një ligë të vetën. Ai është shumëdimensional, i sofistikuar, inteligjent dhe me këmbë në tokë. “Unë besoj se në ditët e sotme arti është bërë shumë komercial dhe në njëfarë ka humbur kuptimin e vërtetë. Për mua arti do të thotë të shprehësh veten përmes ndjenjës dhe artit, në vend që të fokusohesh në aspektin material të tij. Me shfaqjen time të kohëve të fundit “The Two Character Play”, shkruar nga dramaturgu i mirënjohur amerikan, Tennessee Williams, kam dashur t’i sjell auditorit të vërteta të ndryshme se çfarë do të thotë të jesh njeri. Me të vërtetë ju sjell brenda gjendjes mendore të dy personazheve, të portretizuar bukur nga Chris Lleshi “, tha Igli Zarka për London Prestige.

Rolet e dukshme të aktrimit të Igli Zarka përfshijnë: “Equus”, “The Glass Menagerie”, e shkruar nga Tennessee Williams (2013), drama shekspiriane “Ëndrra e një nate vere” (2014), “Pulëbardha” i Chekhov (2016). Debutimi i tij regjisor është “The Two Character Play” në 2018, ku luan Chris Lleshi dhe Igli Zarka. Ai fitoi një masë të re të famës pas drejtimit të shfaqjes së tij të parë, si dhe portretizimin e performancës komplekse për rolin e tij “Felice” në The Two Character Play.

Rolet e tij të filmit përfshijnë: Ergi (2016), The Suit (2016), The Bullet Lost (2016). “Duke qenë një aktor është një botë mistike për mua, ku unë zbuloj veten me secilin rol që marr. Për mua veprimi është një nga profesionet më frymërore. Jeta në vetvete është sikur të veprosh një dramë të madhe. Dhe bota është skena juaj “, shtoi aktori dhe regjisori i talentuar Igli Zarka.

Karriera e aktrimit të Zarka ka kaluar gati 10 vite që nga Akademia e Arteve në Shqipëri në të cilën ai ka studiuar. Pasioni i tij për të vepruar dhe psikologjia pas krijimit të emocioneve e çuan atë në ndjekjen e projekteve artistike në skenë dhe në ekran.