Header

‘Harvest Moon’, imazhet nga superhëna e fundit e plotë e vitit

Superhëna e fundit e plotë e vitit 2023 ose ndryshe “Harvest Moon”, është hëna e parë e plotë pas ekuinoksit të vjeshtës, që shënon fundin e verës dhe fillimin e vjeshtës.

Ajo quhet “Harvest Moon” sepse përkoi me punën bujqësore, duke ndihmuar fermerët të mbledhin të korrat e tyre deri në orët e vona të natës përpara stinës së dimrit.

Hëna e plotë e shtatorit pritej të ishte rreth 5% më e madhe dhe 13% më e ndritshme se hëna e plotë mesatare, sipas NASA-s.

You may also like ...