Header

Harry dhe Meghan reagojnë pas incidentit me paparacët

Princi Harry dhe Meghan Markle kërkuan që një agjenci fotografike t’i dorëzonte pamjet e shkrepura nga paparacët pas “ndjekjes së tyre gati katastrofike me makinë” të martën mbrëma.

Sipas TMZ, anëtarët mbretërorë  thanë se u duheshin pamjet për të përmirësuar sigurinë e tyre.”Ne kërkojmë që Backgrid të na sigurojë menjëherë kopjet e të gjitha fotove, videove dhe/ose filmave të marra mbrëmë nga fotografët e pavarur pasi çifti u largua nga eventi i tyre dhe gjatë disa orëve të ardhshme,” thanë avokatët e tyre në një letër drejtuar agjencisë.

Jo vetëm që Backgrind refuzoi të dorëzonte pamjet, por ata gjithashtu kishin mohuar më parë pretendimet e familjes mbretërore. “Sipas fotografëve të pranishëm, nuk pati asnjë përplasje ose gati përplasje gjatë këtij incidenti”, tha Backgrid USA për Page Six në një deklaratë të mërkurën. “Fotografët kanë raportuar se kanë ndjerë se çifti nuk ishte në rrezik të menjëhershëm në asnjë moment.”

Agjencia mohoi pretendimet se dyshja u ndoq nga “paparacët shumë agresivë”, duke thënë se fotografët e saj të punësuar nuk kishin ndërmend të “shkaktonin ndonjë shqetësim apo dëm, pasi mjeti i tyre i vetëm ishin kamerat e tyre”.

“Është e rëndësishme të theksohet se këta fotografë kanë një përgjegjësi profesionale për të mbuluar ngjarje dhe personalitete të rëndësishme, duke përfshirë figura publike si Princi Harry dhe Meghan Markle,” shtoi agjencia, përpara se të vinte në dukje se vlerëson “transparencën dhe etikën” në gazetari, duke përfshirë “Duke dhënë përgjigje të drejta dhe faktike ndaj pretendimeve.” Megjithatë, kompania tha se do të vazhdojë të hetohet për incidentin.

You may also like ...