Header

Grevë pas 15 vitesh në Hollivud, mijëra skenaristë paralajmërojnë largimin

Mijëra skenaristë të televizioneve dhe filmave të Hollivudit do të dalin në grevë ditën e sotme, pasi për pagat u ndërprenë në studiot kryesore.

Një grevë e Shoqatës së Shkrimtarëve të Amerikës (WGA), e para në 15 vjet, do të bëjë që më shumë se 9,000 shkrimtarë, gati 98% e anëtarëve që votojnë të largohen.

Greva hyn në fuqi në orën 12:01 të së martës, tha Guild në Twitter.

Mund të ndikojë në shfaqjet e natës së vonë të së martës, ndërsa shfaqjet dhe filmat e ardhshëm mund të përballen me vonesa.

Në vitin 2007, shkrimtarët hynë në grevë për 100 ditë, me një kosto prej rreth 2 miliardë dollarë.

Çështjet kryesore në bisedime kanë qenë se si paguhen skenaristët për shfaqjet që shpesh mbeten në platformat e transmetimit për vite, si dhe ndikimi i ardhshëm i inteligjencës artificiale në shkrim.

Nga ana e tyre, studiot kanë thënë kolektivisht se duhet të ulin kostot për shkak të presioneve financiare, ndërsa vunë në dukje se si pagesat e përgjithshme të për skenaristët arritën një nivel më të lartë të të gjitha kohërave prej 494 milion dollarë në 2021

You may also like ...