Gomat më të shtrenjta në botë kapin shifrën e 600,000$

Gomat më të shtrenjta në botë sapo janë shitur me një çmim të çmëndur prej 600.000 dollarësh amerikan.Blerësi nuk ka dashur të bëhet publik por gomat janë krijuar nga kompania e gomave Z Tyre.Arsyeja pse këto goma janë kaq të shtrenjta është se janë të gdhendura me flori 24 karatësh dhe diamante.Në pamje të parë gomat nuk duken si ndonjë gjë speciale,por kur afrohesh mund të shohësh floririn dhe diamantët.

Zejtarët Italian,nuk kanë përdor një sasi të ekzagjeruar floriri dhe diamantësh. Një gjë e zgjuar kjo,sepse në momentin që një makinë me katër goma floriri,lihet diku e parkuar pa përkujdesje,mund ta gjesh atë pa goma.Edhe pse 600.000 dollar për një set gomash duket si një shenjë e fundit të botes,por dicka e mir rrjedh nga kjo pasi kompania Z Tyre,thotë se këto para do të shkojnë për bamirësi. Fondacioni i cili do të marr këto para,quhet Zenises Foundation.Qëllimi i këtij fondaconi,është të përmirsoj aksesin e edukimit rreth botës,pra jo një kompani e mirfilltë bamirsie.Sidoqoftë edhe pse një kompani jo e mirfilltë bamirsie,është dicka e bukur të krijosh gomat më të shtrenjta në botë dhe të njifen nga libri i rekordeve GUINNESS.

Z Tyre CEO Harjeev Kandhari with the World's most Expensive Tyre (PRNewsFoto/ZENISES DMCC)

Z Tyre CEO Harjeev Kandhari with the World’s most Expensive Tyre (PRNewsFoto/ZENISES DMCC)

577122 577123 577124 577125