Header

Gjuha më romantike në botë sipas studimeve!

Pavarësisht nëse thoni Je t’aime, Te amo ose Ich liebe Dich, shprehja e dashurisë tuaj në çdo gjuhë është një moment historik emocional. Mësimi i një gjuhe të re për t’i bërë të ditur personit të veçantë në jetën tuaj se sa shumë do të thotë për ju shkon përtej vlerësimit mesatar. Rosetta Stone anketoi të dashuruarit në mbarë botën për të identifikuar gjuhën më romantike. Frëngjishtja kryeson me 60 për qind; Anglishtja u rendit e dyta me 17 për qind.

A është frengjishtja gjuha më romantike në botë? Me sa duket, ata që janë të dashuruar duhet ta mësojnë frëngjishten patjetër. Plot 59 për qind e të anketuarve mendonin se Je t’aime ishte mënyra më romantike për të thënë të dua, por 60 për qind nuk ishin përpjekur kurrë të mësonin një gjuhë tjetër për t’i bërë përshtypje dikujt. Kur bëhej fjalë për të dëgjuar këngë dashurie në gjuhë të ndryshme, 34 për qind mendonin se këngët në spanjisht ishin më romantiket me këngët franceze afër me 29 për qind.

Rikujtojmë se, Omio, një website i njohur për udhëtimet, me anë të të dhënve të tyre kanë shpallur destinacionin më të lirë europian për vitin 2022, ndaj për të gjithë ju që jeni duke planifikuar një udhëtim dhe nuk doni të shpenzoni, ky vend do të jetë i duhuri për ju. Duke përfshirë 100 destinacionet më të njohura në Francë, Belgjikë, Itali, Zvicër, Hollandë dhe Spanjë, kjo e fundit rezultoi të kishte qytetin më të lirë për të vizituar dhe pa shpenzuar shumë para.

You may also like ...