George and Amal Clooney do ndihmojnë 3000 refugjatë sirianë

George Clooney do të hapë shkolla publike për fëmijët refugjatë sirianë.

Aktori hollivudianë ka bër ëpublik këtë lajm përmes fondacionit të tij, duke thënë se ai do të hapë 7 shkolla për fëmijët e vendeve të prekur nga lufta.

George dhe bashkëshortja e tij, Amal, ka bërë një deklaratë duke konfirmuar se Google, HP and Unicef do të bashkëpunojnë ,e “The Clooney Foundation for Justice”, për të hapur shkolla për 3 mijë fëmijë refugjatë në Lebanon.

“Qëllimi ynë është të ndihmojmë fëmijët refigjatë sirianë me një edukim dhe t’i vendosim atë në rrugën e liderave të ardhshëm të gjeneratës së tyre, e cila ka shumë nevojë”, thuhej në deklaratë.