Fustani i nusërisë hyn në rekordet Gines

Vello më e gjatë në botë është rekord zyrtar i Guinness World Record.

Fustani i nusërisë është 8,095.40 metra dhe është dizenjuar nga kompania Dynamic Projects, së bashku me 15 vullnetarë.

Rekordi është vendosur më 9 dhjetor në Caudry, një qytet francez i famshëm për prodhimin e dantellave.

U deshën dy muaj për të krijuar fustanin, u raportua në faqen e Guinness Book of World Records. Fustani i përbëra nga copa të dhuruara, iu është bashkangjitur një fustani të dasmës duke përdorur edhe një rrip dekorativ.