Header

“Flowers” e Miley Cyrus kryeson listën globale të IFPI si kënga më e shitur në botë

Hiti i Miley Cyrus “Flowers” u shpall kënga më e shitur në botë për 2023, hera e parë që këngëtarja dhe kantautorja amerikane kryeson listën e drejtuar nga organi i industrisë IFPI.

Himni emocional i ndarjes, në të cilin këngëtarja i kujton vetes se mund të blejë lulet e saj pas përfundimit të një lidhjeje, mori çmimin e lakmuar IFPI Global Single Award vetëm disa javë pasi mori 2 Grammy.

Singelli kishte ekuivalentin e 2.7 miliardë transmetimeve në shërbimet e abonimit me pagesë, sipas organit me bazë në Londër, i cili përdor të dhëna nga shitjet fizike dhe metodat e shpërndarjes dixhitale për të dalë me një shifër përfaqësuese.

Ylli amerikan, Taylor Swift, i cili javën e kaluar u emërua artistja e regjistrimit global të vitit për herë të katërt nga IFPI zuri vendin e 7 dhe 9 në përmbledhjen e këngëve teke me “Cruel Summer” dhe “Anti-Hero”.

You may also like ...