Header

“Eras Tour” i Taylor Swift: 4,3 milionë dollarë për veshje, grim, flokë

Turneu i Taylor Swift’sEras, i cili pritet të bëhet turneu me fitimet më të larta ndonjëherë, ka qenë kryefjalë e mediave jo vetëm për muzikën e tij, por edhe për kostot marramendëse pas prodhimit të tij.

Sipas burimeve të brendshme që folën me US Sun, investimi i Swift në flokë, grim dhe kostume vetëm për pjesën evropiane të turneut arrin në 4,3 milionë dollarë. Ky zbulim vjen mes performancave të saj të fundit në Portugali (e para në këtë vend), ku ajo mahniti fansat me praninë e saj në skenë dhe performancat dinamike.

Ashtu si organizimi i një ngjarjeje të madhe sportive ndërkombëtare, skuadra e Swift kalon nëpër sfida komplekse për të siguruar që gjithçka të funksionojë pa probleme. Turneu, i cili përfshin 161 shfaqje në mbarë globin me 51 në Evropë, kërkon planifikim të përpiktë dhe burime të konsiderueshme financiare.

Segmenti evropian i turneut, i cili filloi në Paris dhe do të përfundojë në Londër, tregon përpjekjet bashkëpunuese të një ekipi të përkushtuar. Ky ekip përfshin 10 artistë grimi, secili duke fituar rreth 65 000 dollarë për tre muajt e punës së tyre, me një buxhet prej 500 000 dollarësh të dedikuar vetëm për produktet e grimit. Departamenti i veshjeve luan gjithashtu një rol vendimtar, duke menaxhuar gjithsej 26 veshje të ndryshme për Swift dhe kërcimtaret e saj rezervë, secili ansambël i përshtatur për të përmirësuar spektaklin vizual të performancave të saj. Kostumet e Swift, të dizajnuara nga shtëpitë më të mira të modës si Versace dhe Roberto Cavalli, kontribuojnë ndjeshëm në buxhetin prej 1.3 milionë dollarësh të ndarë për veshjet e saj në skenë. Aksesorët, duke përfshirë unazat, byzylykët dhe bizhuteritë Swarovski, i shtojnë shpenzimet 1.2 milionë dollarë të tjera.

“Ne jemi si një ushtri”, tha një nga konsulentët e jashtëm që koordinon ekipin e stilistëve. “Por të gjithë të përfshirët e duan këtë lloj sfide”.

Përkushtimi i Taylor Swift ndaj zanatit të saj është i dukshëm jo vetëm në muzikën e saj, por edhe në vëmendjen ndaj detajeve në çdo aspekt të performancës së saj. Ekipi i saj i stilistëve dhe artistëve të grimit, duke punuar me një buxhet prej 3 000 dollarë për shfaqje vetëm për flokët dhe grimin, siguron që ajo të duket e patëmetë në skenë.

You may also like ...