Header

E dinit? Ja kush është vendi më i ftohtë i banuar në Tokë

Temperaturat nën minus 50 gradë Celsius janë matur këtë dimër në tri rajone të Yakutia, në Siberinë lindore, njoftoi shërbimi hidrometeorologjik.

Në Verkohajansk temperatura rezultoi minus 53 gradë Celsius dhe minus 52 gradë Celsius në Oymyakon

Yakutia është entiteti më i madh territorial përbërës i Federatës Ruse me statusin e një republike dhe zë të gjithë zonën e Siberisë Lindore.

Kryeqyteti i Yakutsk në dimër është më i ftohti nga të gjitha qytetet kryesore në botë dhe Oymyakon njihet si vendi më i ftohtë i banuar në Tokë.

You may also like ...