Dokumentari për Amy Winehouse vlerësohet me Oscar

Çmimin Oscar, në kategorinë për “Dokumentarin më të mirë”, në edicionin e 88-të të Akademisë së Filmit e ka marrë “Amy”.Ky film dokumentar, ishte në garë me 5 filma të tjerë, dhe ia doli ta rrëmbejë statujën e artë.Me regji të Asif Kapadia dhe James Gay Rees, Amy triumfoi . Dokumentari “Amy”, flet për jetën dhe karrierën e këngëtares britanike Amy Winehouse, e ndarë nga jeta si pasojë e një overdoze.