“Disney” ndryshon mendje, edhe “Infinity War” drejt “Oscar”-it

Këto kohët e fundit, “Marvel Studios” dhe “Walt Disney Pictures” kishin promovuar vetëm “Black Panther” për çmimet “Oscar”, duke u limituar në promovimin e “Avengers: Infinity War” vetëm në kategorinë “Efektet më të mira vizive”.
Por, me sa duket, tani “Walt Disney Pictures” është rimenduar dhe ka vendosur të çojë edhe “Avengers: Infinity War” drejt kandidaturës për 11 nominime, me shpresën se “Academy” mund t’i marrë në konsideratë.
Ja kategorinë të cilat “Disney” synon për “Infinity War”:

Regjisori më i mirë: Anthony & Joe Russo
Skenari më i mirë joorigjinal: Christopher Markus & Stephen McFeely
Montazhi më i mirë: Jeffrey Ford & Matthew Schmidt
Fotografia më e mirë: Trent Opaloch
Skenografia më e mirë: Charles Wood, Leslie A. Pope
Kostumografia më e mirë: Judianna Makovsky
Makijazhi më i mirë: Janine Thompson, John Blake, Brian Sipe
Efektet më të mira vizuale: Dan Deleeuw, Kelly Port, Russell Earl, Dan Sudick
Miksimi më i mirë zanor: Tom Johnson, Juan Peralta, John Pritchett
Montazhi më i mirë zanor: Shannon Mills, Daniel Laurie
Muzika më e mirë: Alan Silvestri