Header

Britani: 2,921 viktima dhe 33,178 të infektuar,

Ka shkuar në 2,921 numri i viktimave nga Covid-19 në Britaninë e Madhe, sipas Departamentit të Shëndetit dhe Kujdesit Social.

Në një deklaratë, departamenti i qeverisë tha se shifra ishte e saktë që nga 17:00 BST në 1 Prill dhe mbuloi ata që ishin shtruar në spital dhe testuar pozitiv për virusin.

Ndërkohë numri i të infektuarve ka shkuar në 33,718.

Teksa rriten kritikat për trajtimin e koronavirusit të qeverisë, një zëdhënës për kryeministrin Boris Johnson u tha gazetarëve sot se gjithsej 10,412 testime u kryen në të gjithë vendin të martën.
Downing Street shtoi se gjithsej 2.800 punonjës të Shërbimit Shëndetësor Kombëtar tani janë testuar.

“Ne e pranojmë që duhet të bëhet më shumë në lidhje me testimin. Ne kemi nevojë për të testuar më shumë njerëz dhe duhet të përparojmë shumë shpejt, “tha zëdhënësi.
Ministri i Shëndetësisë, Matt Hancock, tani përsëri në punë pas një jave në izolim duke luftuar Covid-19, do të paraqesë plane të enjten në testimin e shtuar, shtoi Downing Street.

Zëdhënësi shtoi se Johnson vazhdon të ketë simptoma të buta të Covid-19 dhe po ndjek udhëzimet e mjekëve.

You may also like ...