Basha: Referendum kundër “mbetjeve”. Ligji i PD ishte i gabuar

Kryetari i PD, Lulzim Basha ka reaguar këtë të hënë lidhur me ligjin e mbetjeve duke bërë dy deklarata të forta. Në një konferencë shtypi, Basha ka deklaruar fillimisht se opozita do të marrë masa për ta bllokuar ligjin e mbetjeve të miratuar në Parlament.
“Rruga e vetme për t’i prerë rrugën katastrofës kombëtare është bllokimi i saj. ne do të bëjmë gjithcka në aleancë me qytetarët që kjo cështje të mbyllet njëherë e mirë. do t’i kërkojmë presidentit të mos e ratifikojë ligjin, do të shohim të gjithë hapësirën kushtetuese dhe rolin që deputetët tanë luajnë brenda saj, sepse zëri i qytetarëve duhet të dëgjohet. Ne do t’i kërkojmë Kuvendit mbajtjen e një referencumi kundër importit të plehrave. Referendum që kërkon kërkesat e 28 deputetëve”, ka deklaruar Basha.