Header

“Babai abuziv…”; Jeta e vështirë e aktorit Sylvester Stallone!

Sylvester Stallone është padyshim një nga yjet e kinematografisë botërore, por rruga drejt suksesit për të nuk ka qenë e lehtë. Gjatë lindjes së tij aktori pësoi një ndërlikim dhe pati një pengesë të vogël në të folur, gjë që çoi në bullizëm në shkollë.

Për më tepër, Stallone dhe vëllai i tij u rrahën nga një baba abuziv, kështu që të dy siguruan një fëmijëri të vështirë në të cilën ata gjithashtu lëvizën shumë nëpër qytete të ndryshme. Stallone madje kaloi një pjesë të fëmijërisë së tij në kujdestari dhe konvikt.

Si një i ri i rritur, Stallone u transferua në Nju-Jork për t’u përpjekur që të arrinte të ishte pjesë dhe të shkëlqente në fushën e kinematografisë, por nuk pati asnjë përparim të menjëhershëm. Ai e ka kaluar kohën duke fjetur në një stacion autobusi dhe duke fituar vetëm një dollar e 12 cent në orë, duke pastruar plehrat e luanit në kopshtin zoologjik Central Park.

E gjitha kjo ndodhi para se të vinte mundësia e tij kur ishte në audicion për filmin e Woody Allen të quajtur “Bananas”. Edhe pse fillimisht ai nuk u pranua sepse nuk u konsiderua mjaftueshëm frikësues, Stallone nuk u dorëzua.

Por që me kalimin e kohës erdhën dhe disa role të tjera të vogla, përpara se Stallone të shënonte karrierën e tij me rolin kryesor në ‘Rocky’ në 1976, të cilin ai e shkroi vetë, për të vazhduar më pas me sukseset e tij të njëpasnjëshme.

You may also like ...