Header

Akuzat për mashtrim tatimor, Shakira arrin marrëveshje me prokurorët spanjollë

Colombian performer Shakira leaves court in Barcelona, Spain, Monday, Nov. 20, 2023. Global pop star Shakira is summoned on Monday to a Barcelona courthouse for the opening day of her trial for allegedly defrauding Spanish tax officials of millions of euros. Shakira faces six counts of failing to pay the Spanish government 14.5 million euros (now $15.8 million) in taxes between 2012 and 2014. (AP Photo/Joan Mateu Parra)

Ylli i pop-it Shakira ka rënë dakord për një marrëveshje me autoritetet spanjolle në ditën e parë të gjyqit ku ajo akuzohet për evazion fiskal. Shakira i tha kryetarit të trupit gjykues se e pranoi marrëveshjen e arritur me prokurorët.

Si pjesë e marrëveshjes që i jep fund gjyqit, prokuroria i ndryshoi dënimin nga burg, me gjobë, këngëtares.

Këngëtarja ka paguar një gjobë prej 7.5 milionë eurosh, ndërsa prokurorët donin ta burgosnin për tetë vjet dhe ta gjobisnin me 23.8 milionë euro nëse shpallej fajtore.

Ajo ishte përballur me akuza për mashtrim tatimor për 14.5 milionë euro (12.7 milionë £) në një gjykatë të Barcelonës.

Në një reagim të plotë pas pranimit të marrëveshjes Shakira deklaroi:

“Gjatë gjithë karrierës sime, unë jam përpjekur gjithmonë të bëj atë që është e drejtë dhe të jap një shembull pozitiv për të tjerët. Kjo shpesh nënkupton marrjen e një hapi shtesë në vendimet financiare të biznesit dhe personale për të siguruar këshillën më të mirë absolute, duke përfshirë kërkimin e këshillave të taksave preminente në botë.

Fatkeqësisht, dhe pavarësisht këtyre përpjekjeve, autoritetet tatimore në Spanjë ndoqën një çështje kundër meje, ashtu siç kanë bërë kundër shumë sportistëve profesionistë dhe individëve të tjerë të profilit të lartë, duke u harxhuar atyre energjinë, kohën dhe qetësinë e atyre njerëzve për vite me radhë.

Ndërsa isha e vendosur të mbroja pafajësinë time në një gjyq që avokatët e mi ishin të bindur se do të kishin vendosur në favorin tim, unë kam marrë vendimin për ta zgjidhur përfundimisht këtë çështje me interesin më të mirë të fëmijëve të mi, të cilët nuk duan të shohin mami sakrifikon mirëqenien e saj personale në këtë luftë.

Më duhet të kapërcej stresin dhe numrin emocional të disa viteve të fundit dhe të fokusohem në gjërat që dua, fëmijët e mi dhe të gjitha mundësitë për t’u rikthyer në karrierën time, duke përfshirë turneun tim të ardhshëm botëror dhe albumin tim të ri. Për të dyja, jam jashtëzakonisht e  emocionuar.”

You may also like ...