Header

A e dini cili është vendi më i lumtur në Evropë? Gjermania renditet e parafundit në listë

Eurostat thotë se vitin e kaluar qytetarët e BE-së në përgjithësi ishin mjaft të kënaqur me jetën e tyre në përgjithësi.

Shifrat e reja nga agjencia statistikore e BE-së e renditin Austrinë si vendin më të lumtur në një grup prej 27 vendesh. Austria ka marrë një rezultat të përgjithshëm prej 7.9 nga 10 në publikimin vjetor të Eurostat-it për treguesit e cilësisë së jetës së saj, i cili bazohet në anketat e kryera në të gjitha vendet anëtare.

Polonia, Finlanda dhe Rumania u renditën të dytat në të dhënat me një rezultat 7.7 nga 10, ndërsa në anën tjetër Bullgaria kishte rezultatin më të ulët, duke qenë i vetmi vend me rezultat më pak se gjashtë (5.6) në përgjithësi.

Eurostat deklaroi se publikimi i tij synon të kapë tendencat në mirëqenien subjektive të qytetarëve evropianë, duke vënë në dukje se qytetarët e BE-së në përgjithësi ishin mjaft të kënaqur me jetën e tyre në përgjithësi, duke raportuar mesatarisht 7.1 pikë nga 10.

Faktorë të tillë si niveli arsimor, familja dhe stabiliteti financiar u tha se ndikojnë në kënaqësinë e përgjithshme të të anketuarve me jetën e tyre, jo vetëm me pasurinë.

Italia, Spanja dhe Franca, tre ekonomitë më të mëdha në BE, lëvizin të gjitha rreth një mesatare prej 7.1.

Megjithatë, Gjermania u gjet të ishte një nga vendet më të pakënaqura në sondazh, duke mposhtur vetëm Bullgarinë, me një rezultat 6.5. Në të dhënat e vitit të kaluar për vitin 2021, ai shënoi 7.1.

Studimi zbuloi gjithashtu se deri në 20 përqind e të rriturve ishin të pushtuar nga depresioni, ndërsa nëntë përqind ishin apatikë dhe të tërhequr. Shqetësimet duket se lidhen me ngrirjen ekonomike në Gjermani, luftën në Ukrainë dhe emigracionin.

You may also like ...